drobnohled.cz
Celkem 405 článků v 28 rubrikách.
Vyberte rubriku:

Pohled zblízka na zajímavá místa, zajímavé produkty či služby. Recenze, návody, tipy, postřehy a mnoho dalšího. To je Drobnohled.cz


Ruská kuchyně. Kalorické bomby, které musíte ochutnat

Ruská kuchyně. Kalorické bomby, které musíte ochutnat

Ruská kuchyně se vyznačuje velkou rozmanitostí a konkrétní jídla se dost liší podle toho, v jaké části Ruska se nacházíme. Přeci jen jde o velkou zemi, která je multikulturní a taková je i její kuchyně.

Celkově můžeme o ruské kuchyni říci, že vyniká svou výtečnou chutí, ale také se připravte na to, že mnohá jídla jsou skutečnými kalorickými bombami, nic pro příznivce diet.

Rusové při svém kulinářském umění používají všechny druhy masa, brambory, zelí, červenou řepu, smetanu atd. Mnohé z ruských receptů má svůj původ v ruských středověkých klášterech.

Speciality ruské kuchyně

A na jaké konkrétní speciality se můžete těšit? Přibližme si alespoň ty nejběžnější.

Pirožky

Pirožky jsou v Rusku velmi oblíbené jako předkrm. Jde o kynuté těsto (někdy může být i jiné), ve kterém jsou různé náplně. Tyto náplně mohou být sladké, ale většinou jsou spíše masové. V pirožkách také může být zelí, ryby atd.

Náš tip: Letenky Rusko

Pelmeně

Pelmeně jsou oblíbeným ruským jídlem. Jde o knedlíčky z nudlového těsta. Uvnitř je mleté maso s dalšími ingrediencemi. Tyto knedlíčky se vaří ve vodě a podávají se zalité hovězím vývarem.

Rosolnik

Rosolnik představuje polévku, která je většinou uvařená z nakládané zeleniny. Jde o kyselo-slanou polévku. Jejím základem je okurkový nálev. Dále v ní najdete ledvinky, brambory, drůbeží droby a smetanu.

Vareniki

Vareniky jsou podobné pelmením. Rozdílem však je, že se neplní mletým mase. Náplně jsou sladkými nebo slané. Původně jde spíše o ukrajinské jídlo, které je však v Rusku velmi oblíbené.

Bořšč

Bořšč představuje jednu z nejoblíbenějších ruských polévek, která určitě zachutná i vám. Jejím základem je vývar z kostí a masa. Přidává se sem také červená řepa a další zelenina, někdy se podává se zakysanou smetanou.

Z dalších specialit si jmenujme např. šči (kapustová polévka), soljanka (hutná polévka s kusy masa), šašlik (marinované kousky masa), bliny (palačinky), kartoška kroška (rozkrojená brambora s různými přísadami), syrniky (tvarohové taštičky zdobené džemem)...

Zbývá už jen popřát dobrou chuť!


Přidáno 08.04.2010
Přečteno 58 krát


Maledivy. Splníte si tu sen, ale hodně za něj zaplatíte

Maledivy.

Faraon má hrobku větší než devět fotbalových hřišť

Faraon

Do přírody jedině v kvalitní obuvi

Do

Smaltované nádobí. Starověká technologie stále funguje

Smaltované

© Drobnohled.cz  /  Publikování nebo další šíření obsahu serveru Drobnohled.cz je bez písemného souhlasu provozovatele stránek zakázáno!  /  Kontakt: info@drobnohled.cz